Reseptit

Omenamaustekakku

Omenamaustekakku piristää syksyisenä päivänä.

Ainekset

200 g
voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
5
mehukasta omenaa
2 tl
kanelia
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
sitruunankuorta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita inkivääri, kaneli, sitruunan raastettu kuori sekä mehu kulhossa ja lisää joukkoon kuoritut sekä pieniksi lohkotut omenat. Anna maustua.
  2. Vatkaa voi sekä sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti. Kaada 2/3 osaa taikinasta vuokaan ja lisää päälle maustuneet omenalohkot.
  3. Lisää loppu taikinasta ja paista kakkua 175-asteissa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Tarjoa mehukas kakku vaniljavaahdon kera.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää