Uunilohta, minttutzatzikia ja couscousia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunilohta, minttutzatzikia ja couscousia

Uunilohi on helppoa ja herkullista kotiruokaa, jonka lisukkeeksi sopivat minttutzatziki ja couscous.

20.9.2005 15:41

Ainekset

  • <b>Lohi:</b>

  • 700 g

    lohta

  • 1

    sitruuna

  • suolaa ja pippuria

  • hieman voita

  • <b>Minttutzatziki:</b>

  • 5 dl

    ruokajogurttia

  • puolikas kurkku

  • 2 tl

    kuivattua minttua

  • 0,5

    sitruunan mehu

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Couscous:</b>

  • 1

    porkkana

  • 1

    pieni sipuli

  • 5 dl

    couscousryynejä

  • 5 dl

    kanalientä

  • tilkka öljyä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Uunilohi:</b> Mausta lohi jauhetulla merisuolalla ja pippurilla. Nosta se voideltuun uunivuokaan ja leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Paista lohta 180-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.  

  2. <b>Minttutzatziki:</b> Raasta kurkku raastimen karkealla osalla, Painele raaste siivilässä hieman kuivemmaksi. Sekoita kurkku ja valutettu jogurtti. Mausta sitruunamehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoile kalan seuralaisena.

  3. <b>Couscous:</b> Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutiot kattilassa tilkassa öljyä ja lisää kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää couscous-ryynit. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna couscousin turvota viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit