Ainekset
Pikkelssi:
1 l
kantarelleja, suppilovahveroita tms.
1-2
sipulia
0,5 dl
etikkaa
0,5 dl
viinietikkaa
1,5 dl
vettä
2 dl
sokeria
5
kokonaista neilikkaa
kokonaisia pippureita
laakerinlehti
suolaa
Salaatti:
5 dl
sekasieniä
1
pieni sipuli
2 dl
ranskankermaa
1
hapokas omena
tilkka
valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
persiljaa
Valmistusohjeet
Sienipikkelssi: Yhdistä liemiainekset kattilassa ja kiehauta. Lisää sipulirenkaat sekä paloitellut sienet ja anna kiehahtaa. Kaada puhtaisiin keitettyihin säilykepurkkeihin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari päivää. Sienisalaatti: Hienonna sienet ja sipuli. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja mausta ne etikkatilkalla. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja tarkasta maku. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile esimerkiksi hyvän ruisleivän päällä. Reseptit: Alex Nurmi