Myöhäissyksyn hirvipata

Myöhäissyksyn hirvipata haudutetaan uunissa mureaksi.

29.9.2005 15:49

Ainekset

  • 600 g

    hirvenpaistisuikaleita

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1

    sipuli

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    pieni palsternakka

  • 1 tl

    ruokosokeria

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    olutta

  • 3 dl

    lihalientä

  • 0,25 tl

    kanelia

  • 0,25 tl

    neilikkaa

  • 0,5 dl

    karpalosurvosta

  • 0,5-1 dl

    kermaa

  • suolaa tarvittaessa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista lihat öljyssä, lisää sipuli ja juurekset. Anna hetken aikaa pehmetä. Kaada ainekset uunipataan. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja jauhot. Lisää olut, lihaliemi, mausteet ja karpalosurvos.

  2. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tarvittaessa nestettä sekä kerma. Tarjoile perunasoseen, sienisalaatin ja karpalosurvoksen kanssa. Resepti: Sakari Lahtinen

  3. <b>Juomasuositukset:</b> Campo Viejo Reserva Wyndham Estate BIN 555 Shiraz

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit