Myöhäissyksyn hirvipata

Myöhäissyksyn hirvipata haudutetaan uunissa mureaksi.

Ainekset

600 g
hirvenpaistisuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
2
porkkanaa
1
pieni palsternakka
1 tl
ruokosokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
olutta
3 dl
lihalientä
0,25 tl
kanelia
0,25 tl
neilikkaa
0,5 dl
karpalosurvosta
0,5-1 dl
kermaa
suolaa tarvittaessa

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista lihat öljyssä, lisää sipuli ja juurekset. Anna hetken aikaa pehmetä. Kaada ainekset uunipataan. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja jauhot. Lisää olut, lihaliemi, mausteet ja karpalosurvos.
  2. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tarvittaessa nestettä sekä kerma. Tarjoile perunasoseen, sienisalaatin ja karpalosurvoksen kanssa.

    Resepti: Sakari Lahtinen
  3. Juomasuositukset:
    Campo Viejo Reserva
    Wyndham Estate BIN 555 Shiraz

Kommentit

    Näytä lisää