Marmorikakku ja toscakakku

Ainekset

Marmorikakku:
250 g
voita
1,25 dl
sokeria
4
kananmunaa
1,25 dl
sokeria
1-2 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
1,5 dl
kermamaitoa
2-3 rkl
kaakaojauhetta
1-2 tl
vaniljasokeria
Toscakakku, kuorrutus:
150 g
voita
2 dl
sokeria
150 g
mantelilastuja
3 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
maitoa

Valmistusohjeet

  1. Marmorikakku:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä pienin erin munavaahto voivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja seuloen sekä kermamaitoa.
    Jaa taikina kahteen osaan siten että yksi kolmasosa maustetaan kaakaojauheella ja isompi kaksi kolmasosaa vaniljasokerilla. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi pohjalle vaaleaa taikinaa. Lusikoi päälle suklaataikinaa ja jälleen vaaleaa taikinaa. Toista jos taikinaa on vielä jäljellä. Pistele taikina kerroksien läpi haarukalla ja tasoita pinta lusikalla. Paista kakkua 200-225 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla.

    Resepti kirjasta Maija keittää kotona, Gummerus 1960

    Toscakakku:
    Valmista taikina kuten edellä mutta jätä kaakaojauhe kokonaan pois.

    Kuorrutus:
    Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada kuumana puolikypsän kakun päälle. Paista kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit

    Näytä lisää