Sadonkorjuupasta ja mangorahka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sadonkorjuupasta ja mangorahka

7.10.2005 12:21

Ainekset

  • Sadonkorjuupasta:

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 5 dl

    paseerattua tomaattia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2

    sipulia

  • 2-3

    valkosipulin kynttä

  • pala juuriselleriä

  • 3

    porkkanaa

  • 100 g

    pekonia

  • 2 tl

    sokeria

  • 0,5 rkl

    kuivattua oreganoa

  • 2 tl

    paprikajauhetta

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Mangorahka:

  • 1 prk

    säilykemangoa tai 2 tuoretta

  • 1 tlk

    (250 g) maitorahkaa

  • sokeria maun mukaan

  • 1-2 tl

    vaniljasokeria

  • tilkka

    sitruunamehua

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • (muutama pipari tai pikkuleipä murskattuna)

Valmistusohjeet

  1. Sadonkorjuupasta: Kuori ja kuutioi porkkana sekä selleri. Kuullota sipuleita sekä juureksia paprikalla maustetussa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu savukylki, tomaattipyree, sokeri sekä oregano ja sekoittele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera. Mangorahka: Kuori ja paloittele tuoreet mangot tai valuta säilykkeet. Soseuta hedelmäliha. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mangosose rahkaan ja lisää sokeria maun mukaan. Lisää myös sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Nostele kermavaahto joukkoon ja jaa rahka annoskulhoihin. Koristele muutamalla mangokuutiolla ja murskatuilla kekseillä. Tarjoile. Reseptit: Teresa Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit