Sadonkorjuupasta ja mangorahka

Ainekset

Sadonkorjuupasta:
3 rkl
tomaattipyreetä
5 dl
paseerattua tomaattia
2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2-3
valkosipulin kynttä
pala juuriselleriä
3
porkkanaa
100 g
pekonia
2 tl
sokeria
0,5 rkl
kuivattua oreganoa
2 tl
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
Mangorahka:
1 prk
säilykemangoa tai 2 tuoretta
1 tlk
(250 g) maitorahkaa
sokeria maun mukaan
1-2 tl
vaniljasokeria
tilkka
sitruunamehua
2 dl
kuohukermaa
(muutama pipari tai pikkuleipä murskattuna)

Valmistusohjeet

  1. Sadonkorjuupasta:
    Kuori ja kuutioi porkkana sekä selleri. Kuullota sipuleita sekä juureksia paprikalla maustetussa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu savukylki, tomaattipyree, sokeri sekä oregano ja sekoittele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

    Mangorahka:
    Kuori ja paloittele tuoreet mangot tai valuta säilykkeet. Soseuta hedelmäliha. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mangosose rahkaan ja lisää sokeria maun mukaan. Lisää myös sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Nostele kermavaahto joukkoon ja jaa rahka annoskulhoihin. Koristele muutamalla mangokuutiolla ja murskatuilla kekseillä. Tarjoile.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää