Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa

7.10.2005 12:40

Ainekset

  • Haudutetut ahvenfileet:

  • 600-700 g

    nahattomia ahvenfileitä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 4 dl

    kala- tai kasvislientä

  • 1

    sipuli

  • tuoretta timjamia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Rakuunarisotto:

  • 4 dl

    risottoriisiä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 6 dl

    kasvislientä tai kalan haudutuslientä

  • 0,5 dl

    raastettua parmesaanijuustoa

  • 2 rkl

    voita

  • nippu tuoretta rakuunaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Haudutetut ahvenfileet: Leikkaa ahvenesta keskiruoto pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se korkeareunaiseen pannuun ja lisää liemi ja valkoviini sekä timjami. Kuumenna ja anna hetki poreilla. Taita ahvenista nyyttejä ja laita ne liemeen hautumaan noin 7-10 minuutiksi kannen alle. Nosta kalat varovasti ylös liemestä ja tarjoile rakuunarisoton kera. Rakuunarisotto: Sulata kattilassa nokare voita ja lisää riisi. Kuullota riisi läpikuultavaksi. Sekoita viini ja liemi keskenään ja lisää seosta riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Anna nesteen imeytyä riisin kauhallisten välillä. Kypsennä riisiä edellä mainittuun tapaan noin 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää ja rakenne löysähköä, lisää joukkoon loppu voi ja parmesaani sekä hienonnettu rakuuna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit