Reseptit

Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa

Ainekset

Haudutetut ahvenfileet:
600-700 g
nahattomia ahvenfileitä
2 dl
valkoviiniä
4 dl
kala- tai kasvislientä
1
sipuli
tuoretta timjamia
suolaa
valkopippuria
Rakuunarisotto:
4 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
6 dl
kasvislientä tai kalan haudutuslientä
0,5 dl
raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl
voita
nippu tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Haudutetut ahvenfileet:
    Leikkaa ahvenesta keskiruoto pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se korkeareunaiseen pannuun ja lisää liemi ja valkoviini sekä timjami. Kuumenna ja anna hetki poreilla. Taita ahvenista nyyttejä ja laita ne liemeen hautumaan noin 7-10 minuutiksi kannen alle. Nosta kalat varovasti ylös liemestä ja tarjoile rakuunarisoton kera.

    Rakuunarisotto:
    Sulata kattilassa nokare voita ja lisää riisi. Kuullota riisi läpikuultavaksi. Sekoita viini ja liemi keskenään ja lisää seosta riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Anna nesteen imeytyä riisin kauhallisten välillä. Kypsennä riisiä edellä mainittuun tapaan noin 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää ja rakenne löysähköä, lisää joukkoon loppu voi ja parmesaani sekä hienonnettu rakuuna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää