Nakkikastike ja perunamuusi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nakkikastike ja perunamuusi

Nakkikastike ja perunamuusi ovat helppoa ja nopeaa arkiruokaa.

14.10.2005 13:16

Ainekset

  • <b>Nakkikastike:</b>

  • 400 g

    nakkeja

  • 1

    pieni sipuli

  • 1-2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 6 dl

    lihalientä tai vettä

  • 1 rkl

    sinappia

  • suolaa

  • maustepippuria

  • 1

    mauste- tai suolakurkku

  • <b>Perunamuusi:</b>

  • 1 kg

    jauhoisia perunoita (kuorittuina)

  • 3 dl

    kuumaa maitoa

  • nokare voita

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Nakkikastike:</b> Ruskista pilkotut nakit pannulla, siirrä ne kattilaan. Ruskista hienonnettu sipuli voissa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi kokoajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan nakkien joukkoon ja kypsennä nakkikastiketta hetki. Lisää sinappi ja kuutioitu maustekurkku. Sekoita ja mausta suolalla sekä maustepippurilla. Tarjoa suolakurkkujen ja etikkapunajuurien sekä perunamuusin kera.

  2. <b>Perunamuusi:</b> Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois. Anna perunoiden höyrystyä kuiviksi. Valmista massa perunasurvimella, perunapuristimella tai paseeraamalla siivilän läpi. Myös sähkövatkain tai yleiskone käy, älä käytä sauvasekoitinta sillä muuten muusista syntyy liisteriä! Lisää maito, voi ja suola. Resepti: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit