Makaronilaatikko ja mummin luumuhyve

Makaronilaatikon jälkiruoaksi tarjotaan mummin luumuhyvettä.

Ainekset

Makaronilaatikko:
400 g
makaronia
1
lihaliemikuutio
vettä
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
suolaa
mauste- tai mustapippuria
6 dl
maitoa
3
kananmunaa
Mummin luumuhyve:
1 pss
kuivattuja kivettömiä luumuja
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitorahkaa
1-2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Makaronilaatikko:
    Keitä makaronit lihaliemessä. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee hieman. Mausta seos suolalla ja maustepippurilla.

    Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Mausta myös munamaito suolalla ja maustepippurilla. Kaada makaronit ja jauheliha-sipuliseos uunivuokaan, sekoita. Kaada päälle myös munamaito.

    Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoa lisänä esim. porkkanaraastetta.
  2. Mummin luumuhyve:
    Keitä luumuja hetki kunnes ovat pehmeitä. Hienonna niitä veitsellä ja jäähdytä.

    Vaahdota kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla. Yhdistä kaikki aineet varovasti sekoittaen ja tarjoa kylmänä.


    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää