Makaronilaatikko ja mummin luumuhyve - Reseptit - Ilta-Sanomat

Makaronilaatikko ja mummin luumuhyve

Makaronilaatikon jälkiruoaksi tarjotaan mummin luumuhyvettä.

14.10.2005 13:58

Ainekset

  • <b>Makaronilaatikko:</b>

  • 400 g

    makaronia

  • 1

    lihaliemikuutio

  • vettä

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • suolaa

  • mauste- tai mustapippuria

  • 6 dl

    maitoa

  • 3

    kananmunaa

  • <b>Mummin luumuhyve:</b>

  • 1 pss

    kuivattuja kivettömiä luumuja

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    maitorahkaa

  • 1-2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Makaronilaatikko:</b> Keitä makaronit lihaliemessä. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee hieman. Mausta seos suolalla ja maustepippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Mausta myös munamaito suolalla ja maustepippurilla. Kaada makaronit ja jauheliha-sipuliseos uunivuokaan, sekoita. Kaada päälle myös munamaito. Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoa lisänä esim. porkkanaraastetta.

  2. <b>Mummin luumuhyve:</b> Keitä luumuja hetki kunnes ovat pehmeitä. Hienonna niitä veitsellä ja jäähdytä. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla. Yhdistä kaikki aineet varovasti sekoittaen ja tarjoa kylmänä. Resepti: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit