Puuro ja uunipuuro sekä mehukeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Puuro ja uunipuuro sekä mehukeitto

14.10.2005 14:09

Ainekset

  • Kaurapuuro:

  • 1 l

    vettä tai maitoa

  • 4 dl

    kaurahiutaleita

  • 0,5-1 tl

    suolaa

  • Ohrauunipuuro:

  • 2,5 dl

    esikypsennettyjä ohrasuurimoita

  • 1,5 l

    maitoa

  • 1 tl

    suolaa

  • Mehukeitto:

  • 0,5 l

    hyvää marjamehua

  • 1-1,5 rkl

    perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kaurapuuro: Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Ohrauunipuuro: Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola ja anna kypsyä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 1,5 tuntia. Sekoita pari kertaa kypsymisen aikana. Ota vuoka uunista ja anna puuron vetäytyä foliolla peitettynä n. 15 minuuttia. Mehukeitto: Sekoita kattilassa kylmä mehu ja perunajauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Älä enää sekoita, muuten keitosta tulee sameaa. Anna mehukeiton jäähtyä haaleaksi. Resepti: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit