Reseptit

Sisäfileepihvi, valkosipuliperunat ja bearnaisekastike

Ainekset

Sisäfileepihvi:
700 g
sisäfileetä (keskiosaa)
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä
Valkosipuliperunat:
1 kg
rosamunda- perunaa (tai vastaavaa)
4
valkosipulin kynttä
2 tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
paprikajauhetta
1 dl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Bearnaisekastike:
4
keltuaista
1 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
valkoviiniä tai vettä
200 g
voita
2 rkl
hienonnettua persiljaa ja rakuunaa
tilkka sitruunamehua
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Sisäfileepihvi:
    Ota pihvit huoneenlämpöön ajoissa ennen valmistusta. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli keskilämmöllä. Voit myös paistaa nopeasti pihveihin pannulla pintavärin ja kypsentää ne loppuun 180 asteisessa uunissa (n. 6 min.). Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

    Valkosipuliperunat:
    Pese perunat huolellisesti ja siivuta ne noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit ja sekoita öljyyn paprikajauheen ja rosmariinin kera. Sekoita mausteseos perunoiden joukkoon ja mausta ne myös suolalla ja pippurilla. Kaada perunat uunipellille ja paista 180-200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    Bearnaisekastike:
    Mittaa etikka ja vesi kattilaan. Lämmitä hetki. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan hyvin vispaten. Kun seos alkaa saada kuohkeutta ja paksuuntua, nosta kattila sivuun ja lisää pehmennetty voi pieninä nokareina kattilaan. Sekoita hyvin koko ajan. Kun kastike on tasaista, lisää yrtit, valkopippuri ja tilkka sitruunamehua. Huom! Älä lämmitä kastiketta enää valmistuksen jälkeen. Tarjoa heti tai peitä astia esim. foliolla, ettei kastike jäähdy!

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää