Rosmariinilla maustettu kaalikeitto

Ainekset

1,5-2 l
vettä
700 g
kaalia (n. puolikas kaalinpää)
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1-2 rkl
siirappia
suolaa
mauste- ja/tai mustapippureita
1 tl
rosmariinia
2
laakerinlehteä
tilkka öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna suuressa kattilassa tai kasarissa tilkka öljyä. Lisää pataan suikaloitu sipuli ja valkosipuli sekä rosmariini. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää joukkoon kaalisuikaleet. Lisää siirappi, sekoita ja lisää vesi sekä pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa ja mausta suolalla sekä maustepippurilla. Lisää jauheliha kattilaan ja hauduta vielä puolisen tuntia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä pippurilla. Huom! Keitto vain paranee mitä pitempään se saa hautua!

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää