Paistetut muikut sekä välimeren muikut ja tilli-perunamuusia

Ainekset

Paistetut muikut:
600-700 g
suolistettuja muikkuja
4 dl
ruisjauhoja
voita paistamiseen
suolaa
Välimeren muikut:
800 g
perattuja muikkuja
6
tomaattia
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
kuivattua basilikaa
2 rkl
kapriksia
1
limen mehu ja raastettu kuori
suolaa
mustapippuria
Tilli-perunamuusi:
500 g
jauhoista ruokaperunaa
1 nippu
tilliä
2 rkl
voita
keitinlientä
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Paistetut muikut:
    Leikkaa saksilla muikuilta pää pois ja pese kalat huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta hyvin ja suolaa kevyesti. Pyöritä muikut ruisjauhoissa ja paista pannulla voissa kunnes
    pinta on kauniin ruskea. Mausta halutessasi suolalla ja valkopippurilla.

    Välimeren muikut:
    Pese ja valuta muikut huolellisesti. Lado ne uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla.
    Kuutioi tomaatit karkeasti ja sekoita joukkoon oliiviöljy, basilika, kaprikset, limen kuori ja mehu. Rouhi joukkoon vielä hieman mustapippuria. Kaada seos muikkujen päälle.
    Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

    Tilli-perunamuusi:
    Keitä perunat kypsiksi ja valuta. Murskaa perunat esim. puukauhalla ja lisää
    joukkoon hienonnettu tilli sekä voi. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää