Maustetut voisilmäpullat ja omenabostonkakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maustetut voisilmäpullat ja omenabostonkakku

28.10.2005 11:46

Ainekset

  • Omenabostonkakku:

  • 2,5 dl

    maitoa

  • 25 g

    hiivaa

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    sokeria maun mukaan

  • 1-2 tl

    kardemummaa

  • n.7 dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    voita

  • täyte:

  • 1,5 dl

    omenasosetta

  • 3-5 rkl

    fariinisokeria

  • voiteluun:

  • 1/3

    kananmuna

  • Maustetut voisilmäpullat:

  • 1 annos

    pullataikinaa kuten edellä

  • täyte:

  • 100 g

    voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    kanelia

  • tai 2 tl

    raastettua sitruunan kuorta

  • tai 2 tl

    kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Omenabostonkakku: Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää loput jauhot joko yleiskoneessa tai käsin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä margariini ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikina-kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä päälle omenasose. Ripottele päälle fariinisokeria ja kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan noin sentin välein. Kohota pullaa hetki lämpimässä paikassa. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Maustetut voisilmäpullat: Sekoita pehmeä, sokeri sekä haluamasi makuaine tasaiseksi tahnaksi. Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla. Paina pulliin sormella syvä painauma keskelle ja laita siihen nokare täytettä. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit