Pienet suppilovahvero-poropiiraat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pienet suppilovahvero-poropiiraat

Henri Alénin nopeassa piirakassa yhdistyy suppilovahvero ja kylmäsavuporo.

28.10.2005 12:44

Ainekset

  • pohja:

  • 150 g

    voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    kylmää vettä

  • täyte:

  • 3 dl

    suppilovahveroita

  • 150 g

    kymäsavuporoleikkelettä

  • pala purjosipulia

  • 100 g

    juustoraastetta

  • 1 dl

    kermaa

  • 1 dl

    maitoa

  • 2

    kananmunaa

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Pohja: Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

  2. täyte: Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja poro suikaleiksi. Paista suppilovahveroita hetki voissa, lisää purjo ja hauduta hetki. Lisää sitten porosuikaleet ja mausta seos. Kaada paistos kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle. Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään ja kaada täytteen päälle.

  3. Paista piiraita 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile raikkaan porkkana-puolukkaraasteen kera. Resepti: Henri Alén

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit