Jättikatkarapuvartaat ja mausteriisi

Ainekset

Jättikatkarapu vartaat:
400 g
jättiravunpyrstöjä
1 rasia
kirsikkatomaatteja
seesamöljyä ja/tai rypsiöljyä
1
lime
suolaa
valkopippuria
Mausteinen riisipaistos:
4 dl
kypsää pitkäjyväistä riisiä
1 tl
kurkumaa
2 tl
raastettua inkivääriä
1
valkosipulin kynttä
0,5 tl
chilijauhetta
2 rkl
worchestershirekastiketta
nippu
tuoretta korianteria
rypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jättikatkarapu vartaat:
    Pujota kuoritut jättikatkaravunpyrstöt liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen tomaattien kanssa. Kuumenna paistinpannussa 2 tl seesamöljyä ja hieman rypsiöljyä. Pariloi vartaita noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta limemehulla ja suolalla sekä pippurilla.

    Mausteinen riisipaistos:
    Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen kurkuma, chilijauhe, inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää pannulle kypsä riisi ja anna paistua hetki. Mausta lopuksi worchestershirekastikkeella ja hienonnetulla korianterilla. Lisää suolaa oman maun mukaan.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää