Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri

Ainekset

Ahvenet:
10
hapankorppua
1,25 tl
suolaa
0,5
ruohittua mustapippuria
2
kananmunaa
600 g
ahvenfileitä
50 g
voita
Kastike:
1 prk
ruokajogurttia
1/2 dl
tuoretta tilliä
1-2 rkl
sinappia
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
siirappia
1/4 tl
suolaa
Muusi:
1/2 kg
perunoita
1 pss
keittojuureksia
30 g
voita
1 tl
sokeria
0,5 tl
muskottipähkinää
keitinlientä
0,5 dl
persiljasilppua
Vaniljavispipuuro
1 l
vettä
4 dl
puolukoita
1,5 dl
sokeria
2 dl
mannasuurimoita
2,5 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ruispaneroidut ahvenfileet:
    Jauha tai murskaa hapankorput jauhelmaksi ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuri. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kuivaa ahvenfileet talouspaperilla. Pyörittele fileet kananmunassa ja sitten hapankorppumuruissa. Paista fileet voissa kuumalla paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi.

    Tilli-sinappikastike:
    Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

    Juures-perunamuusi
    Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Sulata keittojuurekset ja hienonna ne. Valuta liemi kypsistä perunoista ja säästä se. Lisää rasva, suola ja muskottipähkinä perunoiden joukkoon ja soseuta ne. Lisää keitinlientä tarvittaessa. Lisää juuresrouhe joukkoon ja kuumenna muusi kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Viimeistele pinta persiljasilpulla.

    Vaniljavispipuuro:
    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon survotut puolukat, sokeri ja
    suola. Vatkaa mannasuurimot joukkoon. Hauduta puuroa 15 minuuttia. Jäähdytä puuro
    ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja vatkaa puuro
    kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile vispipuuro vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää