Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri

15.11.2005 16:50

Ainekset

  • Ahvenet:

  • 10

    hapankorppua

  • 1,25 tl

    suolaa

  • 0,5

    ruohittua mustapippuria

  • 2

    kananmunaa

  • 600 g

    ahvenfileitä

  • 50 g

    voita

  • Kastike:

  • 1 prk

    ruokajogurttia

  • 1/2 dl

    tuoretta tilliä

  • 1-2 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 tl

    siirappia

  • 1/4 tl

    suolaa

  • Muusi:

  • 1/2 kg

    perunoita

  • 1 pss

    keittojuureksia

  • 30 g

    voita

  • 1 tl

    sokeria

  • 0,5 tl

    muskottipähkinää

  • keitinlientä

  • 0,5 dl

    persiljasilppua

  • Vaniljavispipuuro

  • 1 l

    vettä

  • 4 dl

    puolukoita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 2 dl

    mannasuurimoita

  • 2,5 dl

    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • 0,5 tl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Ruispaneroidut ahvenfileet: Jauha tai murskaa hapankorput jauhelmaksi ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuri. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kuivaa ahvenfileet talouspaperilla. Pyörittele fileet kananmunassa ja sitten hapankorppumuruissa. Paista fileet voissa kuumalla paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi. Tilli-sinappikastike: Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua. Juures-perunamuusi Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Sulata keittojuurekset ja hienonna ne. Valuta liemi kypsistä perunoista ja säästä se. Lisää rasva, suola ja muskottipähkinä perunoiden joukkoon ja soseuta ne. Lisää keitinlientä tarvittaessa. Lisää juuresrouhe joukkoon ja kuumenna muusi kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Viimeistele pinta persiljasilpulla. Vaniljavispipuuro: Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon survotut puolukat, sokeri ja suola. Vatkaa mannasuurimot joukkoon. Hauduta puuroa 15 minuuttia. Jäähdytä puuro ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile vispipuuro vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit