Lammaspata ja suklaabanaanit

Ainekset

400 g
lampaan paistia tai lapaa
3
perunaa
1
sipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
3
valkosipulin kynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
n. 1 l
lihalientä
2
laakerinlehteä
suolaa ja maustepippuria
1 tl
kuminaa
Banaanit:
4
banaania
100 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Lammaspata:
    Paloittele liha ja juurekset sekä perunat reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipulin kynnet ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Ruskista padassa ensin lihat ja lisää sitten kaikki kasvikset. Lisää tomaattipyree ja paahda hetki. Kaada lihalientä pataan (niin että raaka-aineet peittyvät) ja lisää mausteet. Anna hautua noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile esim. riisin kera. (Halutessasi voit suurustaa padan 1-2 rkl maizenaa).

    Suklaabanaanit:
    Rouhi suklaa veitsellä. Halkaise banaanit pituussuunnassa ja ripottele suklaata leikkuupinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes suklaa sulaa lähes kokonaan. Tarjoa vaniljajäätelön kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää