Puolukka-valkosuklaakakku

Ainekset

pohja:
1
kananmuna
2
valkuaista
0,5 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kaakaojauhetta
Täyte:
2
valkuaista
0,75 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1 dl
rahkaa
5
liivatetta
1 rkl
sitruunamehua
2 dl
puolukoita
Päällys:
200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
1 prk
ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa muna ja valkuaiset sekä sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Kaada taikina 17-20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin paiston jälkeen.

    Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja rahka. Liota liivatteita 10 minuuttia, liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita mukaan puolukat ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Kun kakku on hyytynyt, valmista päällys. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vaahdota kerma ja ranskankerma ja yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää sulatettu suklaa seokseen ja sekoita varovasti. Poista kelmu kakun päältä ja kaada pinnalle suklaa-kermaseos. Anna kakun olla taas viileässä pari tuntia. Koristele rouhitulla suklaalla ja puolukoilla.

Kommentit

    Näytä lisää