Reseptit
Fish'n'chips à la Henri

Fish'n'chips à la Henri
Kalaa ja perunoita englantilaisittain: Fish and chips.
Ainekset
- 400 g
- puna-ahvenfileitä
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 2
- kananmunaa
- 2 dl
- korppujauhoja
- suolaa ja valkopippuria
- syväpaisto- tai ruokaöljyä
- 4
- isoa rosamunda perunaa
- Rhode island-kastike:
- 1 dl
- kevytmajoneesia
- 1 dl
- kermaviiliä
- 3 rkl
- chilikastiketta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
- Leikkaa pestyt perunat reiluiksi lohkoiksi. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi (n. 180 astetta). Friteeraa perunat sitten kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi ja mausta suolalla.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöritä ahvenfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Friteeraa kalafileitä noin 2 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullan ruskea. Anna fileiden hetki valua paperin päällä. Tarjoa perunoiden, salaatin ja Rhode island- kastikkeen kera.
- Rhode island- kastike:
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen levätä hetki jääkaapissa.
(Lisäkkeeksi rakuunalla maustettuja herneitä)
Resepti: Henri Alén
Kommentit
Näytä lisää