Fish'n'chips à la Henri

Kalaa ja perunoita englantilaisittain: Fish and chips.

Ainekset

400 g
puna-ahvenfileitä
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2 dl
korppujauhoja
suolaa ja valkopippuria
syväpaisto- tai ruokaöljyä
4
isoa rosamunda perunaa
Rhode island-kastike:
1 dl
kevytmajoneesia
1 dl
kermaviiliä
3 rkl
chilikastiketta
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa pestyt perunat reiluiksi lohkoiksi. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi (n. 180 astetta). Friteeraa perunat sitten kuumassa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi ja mausta suolalla.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöritä ahvenfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

  3. Friteeraa kalafileitä noin 2 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullan ruskea. Anna fileiden hetki valua paperin päällä. Tarjoa perunoiden, salaatin ja Rhode island- kastikkeen kera.
  4. Rhode island- kastike:
    Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen levätä hetki jääkaapissa.

    (Lisäkkeeksi rakuunalla maustettuja herneitä)

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää