Kanatagine

Ainekset

4-6
kanan tai broilerin rintaleikettä tai koipireittä
2
sipulia lohkoina
1 tl
inkiväärijauhetta
1 pss
(ripaus) sahramia
1
kanelitanko
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1 rkl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
1,5 dl
vettä
800 g
porkkanaa
n.1 dl
persiljaa silputtuna
n.1 dl
korianteria silputtuna
1 rkl
hunajaa
1
sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Puolita kanan rintapalat ja/tai koipireidet. Jos et saa hyvää kanaa, tyydy broileriin. Laita puolet sipulista ja kana, valkosipuli, inkivääri, pippuri, suolaj sahrami sekä öljy (tagine)padan pohjalle. Lisää vesi pataan. Laita pata mietoon uuniin (120 astetta). Anna ruoan kiehahtaa ja hiljaa hautua puoli tuntia. Asettele kauniisti pataan loput sipuleista, paloitellut porkkanat, hienonnetut persilja ja korianteri sekä hunaja. Hämmennä ja jatka hauduttamista ilman kantta tunnin ajan tai pidempäänkin, kunnes neste on saostunut paksuksi kastikkeeksi. Purista joukkoon sitruunan mehu. Tarjoa kuumana esim. couscousin tai riisin kera.

    Resepti: Kaija Seppänen

Kommentit

    Näytä lisää