Katkarapurullat ja dashi-dippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Katkarapurullat ja dashi-dippi

9.12.2005 18:04

Ainekset

  • Katkarapurullat:

  • 4 arkkia

    riisipaperia

  • 300 g

    katkarapuja

  • puolikas kurkku

  • pala

    retikkaa

  • puolikas purjo

  • nippu persiljaa

  • 1 rkl

    inkivääriä

  • 3 rkl

    riisi-viinietikkaa

  • 1 rkl

    miriniä

  • 2 rkl

    light soijaa

  • 1 rkl

    seesamin siemeniä

  • Dashi-dippi

  • 1 dl

    riisiviinietikkaa

  • 2 tl

    hienoa sokeria

  • 1

    pieni chili

  • 1 rkl

    dashia

  • 0,5 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Katkarapurullat: Liota riisipapereita kylmässä vedessä kunnes ne notkistuvat. Valuta ja säilytä märän liinan sisällä. Kuori ja suikaloi kurkku, retikka sekä purjo. Sekoita mirin, etikka, soija, inkivääri ja seesaminsiemenet keskenään. Lisää myös hienonnettu lehtipersilja. Sekoita vihannessuikaleet kastikkeen joukkoon ja lisää valutetut katkaravut. Sekoita. Lusikoi täytettä riisipaperille ja kääri tiukaksi rullaksi.   Dashi- dippi: Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaa poristen noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile riisipaperirullien kanssa. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit