Katkarapurullat ja dashi-dippi

Ainekset

Katkarapurullat:
4 arkkia
riisipaperia
300 g
katkarapuja
puolikas kurkku
pala
retikkaa
puolikas purjo
nippu persiljaa
1 rkl
inkivääriä
3 rkl
riisi-viinietikkaa
1 rkl
miriniä
2 rkl
light soijaa
1 rkl
seesamin siemeniä
Dashi-dippi
1 dl
riisiviinietikkaa
2 tl
hienoa sokeria
1
pieni chili
1 rkl
dashia
0,5 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Katkarapurullat:
    Liota riisipapereita kylmässä vedessä kunnes ne notkistuvat. Valuta ja säilytä märän liinan sisällä. Kuori ja suikaloi kurkku, retikka sekä purjo. Sekoita mirin, etikka, soija, inkivääri ja seesaminsiemenet keskenään. Lisää myös hienonnettu lehtipersilja. Sekoita vihannessuikaleet kastikkeen joukkoon ja lisää valutetut katkaravut. Sekoita. Lusikoi täytettä riisipaperille ja kääri tiukaksi rullaksi.
     
    Dashi- dippi:
    Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaa poristen noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile riisipaperirullien kanssa.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää