Intialaiset lammaskebabit ja raita

Ainekset

4
vihreää kardemummaa
1 tl
kardemummaa
10
kokonaista mustapippuria
2
mausteneilikkaa
2
pientä kuivattua chiliä
3 rkl
öljyä
1
sipuli
1 tl
suolaa
500 g
lampaanlihaa
muskottipähkinää
1
kananmunaa
10
varrastikkua
Raita:
2 dl
maustamatonta jogurttia
0,5 dl
kylmää vettä
0.25 tl
juustokuminaa
1 tl
sokeria
ripaus suolaa
1
vihreä chili
korianteria

Valmistusohjeet

  1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Kuumenna paistinpannu ja paahda kardemummaa, pippureita, neilikoita ja chiliä noin 2 minuuttia. Jauha seos morttelissa hienoksi. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipuli pehmeäksi.
    Sekoita jauhelihaan jäähtynyt sipuli, mausteseos, suola, muskottipähkinää ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Ota seoksesta palloja ja puristele ne tiiviisti varrastikkujen ympärille. Paista vartaat kypsiksi paistinpannulla tai uunissa.

    Raita:
    Sekoita jogurtti ja vesi. Lisää kaikki muut aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

Kommentit

    Näytä lisää