Reseptit
Intialaiset lammaskebabit ja raita

Intialaiset lammaskebabit ja raita
Ainekset
- 4
- vihreää kardemummaa
- 1 tl
- kardemummaa
- 10
- kokonaista mustapippuria
- 2
- mausteneilikkaa
- 2
- pientä kuivattua chiliä
- 3 rkl
- öljyä
- 1
- sipuli
- 1 tl
- suolaa
- 500 g
- lampaanlihaa
- muskottipähkinää
- 1
- kananmunaa
- 10
- varrastikkua
- Raita:
- 2 dl
- maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl
- kylmää vettä
- 0.25 tl
- juustokuminaa
- 1 tl
- sokeria
- ripaus suolaa
- 1
- vihreä chili
- korianteria
Valmistusohjeet
- Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Kuumenna paistinpannu ja paahda kardemummaa, pippureita, neilikoita ja chiliä noin 2 minuuttia. Jauha seos morttelissa hienoksi. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipuli pehmeäksi.
Sekoita jauhelihaan jäähtynyt sipuli, mausteseos, suola, muskottipähkinää ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Ota seoksesta palloja ja puristele ne tiiviisti varrastikkujen ympärille. Paista vartaat kypsiksi paistinpannulla tai uunissa.
Raita:
Sekoita jogurtti ja vesi. Lisää kaikki muut aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kommentit
Näytä lisää