Ruokaisa graavilohisalaatti

Ainekset

250 g
graavilohta
6
isoa keitettyä perunaa
1
punasipuli
1 rkl
kapriksia
0,5-1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
0,5 tl
sokeria
1 tl
kuivattua rakuunaa
mustapippuria
suolaa
4
kananmunaa
1 ruukku
salaattia
2 rkl
auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi kypsät perunat ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, sipuli ja kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, etikka ja sokeri. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla. Kaada kastike peruna-sipulisalaatin joukkoon.
    Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Kuori ja lohko munat. Pese salaatti huolellisesti kylmässä vedessä ja valuta siivilässä. Revi salaatinlehdet käsin haarukkapaloiksi. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi.
    Levitä salaatti tarjoiluvadille ja kaada päälle perunasalaatti. Asettele lohiviipaleet kauniisti salaatin reunoille kananmunalohkojen kanssa. Ripottele pinnalle auringonkukansiemenet.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää