Ruokaisa graavilohisalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ruokaisa graavilohisalaatti

16.12.2005 15:46

Ainekset

  • 250 g

    graavilohta

  • 6

    isoa keitettyä perunaa

  • 1

    punasipuli

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 0,5-1 dl

    rypsi- tai oliiviöljyä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 0,5 tl

    sokeria

  • 1 tl

    kuivattua rakuunaa

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 4

    kananmunaa

  • 1 ruukku

    salaattia

  • 2 rkl

    auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi kypsät perunat ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, sipuli ja kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, etikka ja sokeri. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla. Kaada kastike peruna-sipulisalaatin joukkoon. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Kuori ja lohko munat. Pese salaatti huolellisesti kylmässä vedessä ja valuta siivilässä. Revi salaatinlehdet käsin haarukkapaloiksi. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja kaada päälle perunasalaatti. Asettele lohiviipaleet kauniisti salaatin reunoille kananmunalohkojen kanssa. Ripottele pinnalle auringonkukansiemenet. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit