Graavisiika sekä Uunisiikaa ja vihanneksia

Graavisiika sekä Uunisiikaa ja vihanneksia

19.12.2005 15:53

Ainekset

  • Graavisiika:

  • 500 g

    siikafileetä

  • 1-2 rkl

    karkeaa suolaa

  • valkopippuria

  • tuoretta tilliä

  • hunajaa

  • sitruunaa

  • Uunisiikaa ja vihanneksia:

  • 2

    pientä kokonaista siikaa

  • suolaa

  • pippuria maun mukaan

  • 1

    sitruuna

  • nippu tilliä

  • 3 paprikaa

  • 1

    varsiselleri

  • 2

    sipulia

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Graavisiika: Puhdista filee ja ripottele päälle suola sekä valkopippuria. Levitä kalalle vielä reilusti tilliä ja pakkaa se kelmuun ja voipaperiin. Anna graavaantua jääkaapissa ainakin yön yli. Puhdista sitten fileeltä liiat mausteet ja pirskottele pinnalle juoksevaa hunajaa. Koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Uunisiikaa ja vihanneksia: Puhdista ja pilko vihannekset reiluiksi paloiksi. Höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi. Sivele uunipannu tai -vuoka oliiviöljyllä. Puhdista siiat ja mausta ulkoa ja sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalan vatsa sitruunaviipaleilla ja tillillä. Nosta kalat uunipannuun ja nostele vihannekset kalan viereen. Kypsennä 180-200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Reseptit: Isä Mitro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit