Ainekset
Graavisiika:
500 g
siikafileetä
1-2 rkl
karkeaa suolaa
valkopippuria
tuoretta tilliä
hunajaa
sitruunaa
Uunisiikaa ja vihanneksia:
2
pientä kokonaista siikaa
suolaa
pippuria maun mukaan
1
sitruuna
nippu tilliä
3 paprikaa
1
varsiselleri
2
sipulia
oliiviöljyä
Valmistusohjeet
Graavisiika: Puhdista filee ja ripottele päälle suola sekä valkopippuria. Levitä kalalle vielä reilusti tilliä ja pakkaa se kelmuun ja voipaperiin. Anna graavaantua jääkaapissa ainakin yön yli. Puhdista sitten fileeltä liiat mausteet ja pirskottele pinnalle juoksevaa hunajaa. Koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Uunisiikaa ja vihanneksia: Puhdista ja pilko vihannekset reiluiksi paloiksi. Höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi. Sivele uunipannu tai -vuoka oliiviöljyllä. Puhdista siiat ja mausta ulkoa ja sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalan vatsa sitruunaviipaleilla ja tillillä. Nosta kalat uunipannuun ja nostele vihannekset kalan viereen. Kypsennä 180-200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Reseptit: Isä Mitro