Mausteinen makkarakeitto ja appelsiinivohvelit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen makkarakeitto ja appelsiinivohvelit

5.1.2006 13:50

Ainekset

  • Mausteinen Makkarakeitto:

  • 1/2

    lenkkimakkaraa (n. 250 g)

  • 100 g

    salamia tai meetwurstia

  • 1

    sipuli

  • 5

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 2 l

    lihalientä

  • 6

    kokonaista maustepippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • ripaus

    cayennenpippuria

  • 1 tl

    tabascoa

  • (suolaa)

  • tilkka

    öljyä

  • Appelsiinivohvelit:

  • 3

    kananmunaa

  • 4 dl

    maitoa

  • 1 dl

    kivennäisvettä

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    appelsiini

  • 3 rkl

    sokeria

  • 50 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Mausteinen Makkarakeitto: Hienonna sipuli ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli sekä porkkanat ja perunat. Lisää myös laakerinlehdet, cayennenpippuri ja maustepippurit. Pyöräytä pari kertaa ja kaada lihaliemi kattilaan. Keitä juurekset lähes kypsiksi. Lisää lopuksi paloiteltu lenkki sekä salamisuikaleet. Mausta tabascolla ja tarvittaessa suolalla. Kiehauta ja tarjoile. Appelsiinivohvelit: Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, jauhot sekä leivinjauhe, suola, sokerit, voisula sekä pesty raastettu appelsiinin kuori ja mehu. Vatkaa lopuksi joukkoon vichy ja anna taikinan turvota hetki. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita kullanruskeita vohveleita. Tarjoa jäätelön kera! Resepti: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit