Reseptit

Mausteinen makkarakeitto ja appelsiinivohvelit

Ainekset

Mausteinen Makkarakeitto:
1/2
lenkkimakkaraa (n. 250 g)
100 g
salamia tai meetwurstia
1
sipuli
5
perunaa
2
porkkanaa
2 l
lihalientä
6
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
ripaus
cayennenpippuria
1 tl
tabascoa
(suolaa)
tilkka
öljyä
Appelsiinivohvelit:
3
kananmunaa
4 dl
maitoa
1 dl
kivennäisvettä
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
1
appelsiini
3 rkl
sokeria
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Mausteinen Makkarakeitto:
    Hienonna sipuli ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli sekä porkkanat ja perunat. Lisää myös laakerinlehdet, cayennenpippuri ja maustepippurit. Pyöräytä pari kertaa ja kaada lihaliemi kattilaan. Keitä juurekset lähes kypsiksi. Lisää lopuksi paloiteltu lenkki sekä salamisuikaleet. Mausta tabascolla ja tarvittaessa suolalla. Kiehauta ja tarjoile.

    Appelsiinivohvelit:
    Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, jauhot sekä leivinjauhe, suola, sokerit, voisula sekä pesty raastettu appelsiinin kuori ja mehu. Vatkaa lopuksi joukkoon vichy ja anna taikinan turvota hetki. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita kullanruskeita vohveleita. Tarjoa jäätelön kera!

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää