Savuporo- ja lammas-fetapiiras

Ainekset

Savuporopiiras:
Pohja:
2 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
2 rkl
vettä
2 dl
emmental-raastetta
Täyte:
200 g
kylmäsavuporoa
100 g
suppilovahveroita
10-15 cm
purjoa
50 g
aurajuustoa
2 dl
kermajuustoraastetta (tai emmentalia)
1
muna
2 dl
kuohukermaa
mustapippuria
1 dl
tillisilppua
Välimeren piiras:
Pohja:
200 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kylmää vettä
0,5 dl
fetan marinadilientä
Täyte:
300 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
öljyä
2 tl
oreganoa
1 prk
fetajuustoa kuutioina (n. 200 g)
1
paprika
1 dl
oliiveja
0,5 dl
persiljaa
2 dl
maitoa tai kevytkermaa
4
munaa

Valmistusohjeet

  1. Aslakin toiseksi paras piirakka:
    Nypi jauhot ja rasva, lisää kylmä vesi ja juustoraaste.Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan.

    Silppua purjo, kuullota rasvassa sienten kanssa lisää savuporo. Levitä seos pohjan päälle. Sekoita kerma, muna, juustoraaste ja mausteet, kaada pohjan päälle. Viimeistele piiras aurajuustolla.
    Paista uunin ala-osassa 200 asteessa n.30 min.

    Välimeren fetapiiras:
    Nypi rasva ja jauhot raemaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja fetajuuston liemi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa.Painele taikina suuren piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

    Kuumenna pannulla öljy ja ruskista jauheliha sekä sipuli- ja valkosipulisilput. Mausta seos oreganolla ja suolalla, ota huomioon fetajuuston ja oliivien suolaisuus. Anna jäähtyä. Sekoita valutetut fetajuustokuutiot, parikasuikaleet,
    oliivit ja persiljasilppu jauhelihan joukkoon. Yhdistä keskenään maitotuotteet ja munat. Levitä taikinoidun piirasvuoan pohjalle jauhelihaseos ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta uunin alatasolla 180 asteessa noin tunti. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Kommentit

    Näytä lisää