Yrttimaustetut broilerin koipireidet ja uuniperunat

Basilikalla ja persiljalla maustetut broilerin koipireidet ja uuniperunat valmistuvat kätevästi samassa ajassa.

Ainekset

Yrttimaustetut broilerin koipireidet:
6 kpl
broilerin koipireisiä
2 dl
basilikaa ja persiljaa
1
kuivattu chili
1 dl
öljyä
1
sitruuna
suolaa ja pippuria
Perunat:
6-8
rosamundaa
öljyä
suolaa ja pippuria
50 g
aurajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Broileri:
    Sekoita kulhossa öljyyn yrtit, chili, suola, pippurit, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hiero mausteseos broilerien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

    Laita maustuneet koipireidet uunivuokaan ja 200-asteiseen uuniin. Kypsennä 40-50 minuuttia.

  2. Uuniperunat:
    Pese perunat hyvin ja halkaise ne kahtia. Leikkaa perunoiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja sivele pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat koipireisien kanssa samaan uuniin.

    Ripottele aurajuusto perunoiden pinnalle noin puolessa välissä kypsentämistä. Perunat ja koipireidet valmistuvat kätevästi samassa ajassa! Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Kommentit

    Näytä lisää