Sisäfileepihvi, uunijuurekset ja punaviinikastiketta

Ainekset

Pihvi:
600 g
sisäfileetä
rypsiöljyä
mustapippuria ja suolaa
Juurekset:
2
isoa porkkanaa
15
pikkusipulia
1
palsternakka
4
perunaa
2 rkl
voita
2 rkl
hunajaa
1 tl
timjamia
suolaa ja pippuria
Kastike:
5 dl
punaviiniä
4 dl
demiglacea
4 dl
lihalientä
1
pieni sipuli
1
pieni porkkana
1
valkosipulin kynsi
laakerinlehti
8
mustapippuria
tuoretta timjamia
hieman mustaherukkahyytelöä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa sisäfilee neljäksi pihviksi. Anna niiden olla huoneenlämmössä vähintään tunti ennen paistoa. Mausta pihvit kevyesti suolalla ennen paistamista. Lämmitä parilapannu tai tavallinen paistinpannu kuumaksi ja sivele pannun pintaan hieman rypsiöljyä.
    paista pihveihin pannulla kaunis väri molemmin puolin ja laita ne uunipellillä 180 asteiseen uuniin 5-7 minuutiksi. Anna pihvien paiston jälkeen vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Mausta lopuksi vielä suolalla ja pippurilla.

    Uunijuurekset:
    Kuori porkkanat, sipulit, palsternakka ja perunat. Leikkaa reiluiksi paloiksi, jotta ne pysyvät ehjänä pitkän kypsennysajan. Sulata voi ja hunaja kattilassa. Lisää joukkoon timjami. Kaada seos juuresten päälle uunivuokaan ja sekoita. Lisää myös suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile.

    Punaviinikastike:
    Kuori ja hienonna porkkana ja sipuli. Kuullota kattilassa öljytilkassa valkosipulinkynnen kera. Lisää viini ja mausteet. Keitä kunnes jäljellä on puolet, lisää demiglace ja lihaliemi.
    Anna poreilla rauhassa noin 30 minuuttia. Kerää pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois silloin tällöin poreilun aikana. Mausta kastike suolalla ja siivilöi se puhtaaseen kattilaan. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää