Tonnikala-munakasrulla ja salaattia

Ainekset

Munakas:
6
kananmunaa
6 dl
maitoa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
basilikaa
Täyte:
2 tlk
tonnikalaa
1 prk
raejuustoa
100 g
tuorejuustoa (esim. tilli- tai valkosipulimaustettua)
3 rkl
kapriksia
10 cm
pala purjosipulia
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
2
porkkanaa
1 pss
pakastesokeriherneitä (200 g)
1 ruukku
salaattia
2 rkl
öljyä
1 tl
viinietikkaa
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Tonnikala-munakasrulla:
    Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sekoita ja lisää vehnäjauhot, suola, basilika sekä mustapippuria. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperille.

    Hienonna purjo ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

    Levitä täyte munakaslevylle ja kääri se rullaksi. Leikkaa rullasta viipaleita ja tarjoile hyvän salaatin kanssa.

    Salaatti:
    Sulata sokeriherneet. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi ja revi huuhdeltu salaatti haarukkapaloiksi. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja pippuri. Sekoita ja tarjoile heti.

    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää