Tomaattikeitto ja perunarieskat

Tomaattikeiton seurana maistuvat lämpimät perunarieskat.

Ainekset

Tomaattikeitto:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2-3 rkl
tomaattipyreetä
2 prk
tomaattimurskaa (miellellään maustettua)
1 l
vettä tai kasvislientä
1 tl
kanelia
1 tl
basilikaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
mustapippuria
tilkka öljyä
Perunarieskat:
0,5 l
keitettyjä perunoita
1-1,5 dl
keitinlientä
1-2 tl
suolaa
n.1,5 dl
ohrajauhoja
voisulaa

Valmistusohjeet

  1. Tomaattikeitto:
    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kevyesti kattilassa öljytilkassa ja lisää tomaattipyree sekä kaneli, basilika ja sokeri. Anna hetki hautua ja lisää tomaattimurska sekä vesi tai kasvisliemi.

    Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös hieman vettä, jos keitto jää liian paksuksi. Tarjoile hyvän leivän kera.

  2. Perunarieskat:
    Keitä perunat kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta ne ja lisää joukkoon keitinliemi ja suolaa maun mukaan. Sekoita joukkoon ohrajauhoja niin, että saat soseesta kiinteän taikinan.

    Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Taputtele palat litteiksi pyörylöiksi ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.

    Paista 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia (kiertoilmalla 180-200 astetta). Ota rieskat uunista ja voitele ne voi sulalla. Tarjoile lämpiminä.

Kommentit

    Näytä lisää