Paahtopaistia ja sellerisalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahtopaistia ja sellerisalaattia

24.1.2006 12:29

Ainekset

  • 2-3 kg

    häränpaistia (paahto- tai sisäpaisti)

  • 3 rkl

    karkeaa merisuolaa

  • rouhittua musta- ja viherpippuria

  • 1 ruukku

    tuoretta timjamia

  • Sellerisalaatti:

  • 500 g

    sellerisuikaletta (säilykettä tai tuoretta)

  • 2 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • 1

    omena

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 1/2

    sitruunan mehu

  • 1 dl

    saksanpähkinärouhetta

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahtopaisti: Aseta paisti uuniritilälle, jonka alla on uunipannu paistista valuvaa nestettä varten. Laita paisti 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, laske sitten lämpö 120 asteeseen ja kypsennä paistia kunnes sisälämpö on 62 astetta. Ota paisti uunista ja hiero pintaan pippureita, suolaa sekä timjamia. Kääri paisti folioon lepäämään noin 30 minuutiksi. Paisti on loistavaa lämpimänä tai kylmänä. Piparjuurella maustettu sellerisalaatti: Valuta sellerisuikaleet siivilässä. Jos et löydä säilykeselleriä, voit käyttää tuoretta, mutta ryöppää suikaleet kiehuvassa vedessä jättäen niihin purutuntuman. Kuori ja suikaloi omena. Sekoita keskenään sellerisuikaleet, piparjuuri, omenasuikaleet, majoneesi, sitruunanmehu ja ranskankerma. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle saksanpähkinärouhe. Tarjoa paahtopaistin lisukkeena. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit