Reseptit
Juustoinen lihamureke ja juuresmuusi

Juustoinen lihamureke ja juuresmuusi
Ainekset
- Juustoinen lihamureke:
- 600 g
- jauhelihaa
- 1
- kananmuna
- 1 prk
- kermaviiliä
- 1 pss
- sipulikeittoaineksia
- 100 g
- aurajuustoa
- 1 tl
- suolaa
- maustepippuria
- Juuresmuusi:
- 2
- rosamunda perunaa
- 2
- porkkanaa
- 1
- palsternakka
- 1 dl
- hienonnettua persiljaa
- suolaa
- valkopippuria
- tilkka keitinlientä
Valmistusohjeet
- Juustoinen lihamureke:
Sekoita keskenään kermaviili ja sipulikeittoainekset, anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna ja mausteet. Yhdistä seokset, lisää suola ja maustepippuri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina työlaudalle levyksi ja ripottele aurajuusto pinnalle. Kääri rullalle ja nosta rulla öljyttyyn ja korppujauhotettuun murekevuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Juuresmuusi:
Keitä juurekset reiluina paloina kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi talteen ja survo juurekset muusiksi perunasurvimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja persiljasilpulla. Sekoita ja tarjoile lihamurekkeen kera.
Reseptit: Alex Nurmi
Kommentit
Näytä lisää