Juustoinen lihamureke ja juuresmuusi

Ainekset

Juustoinen lihamureke:
600 g
jauhelihaa
1
kananmuna
1 prk
kermaviiliä
1 pss
sipulikeittoaineksia
100 g
aurajuustoa
1 tl
suolaa
maustepippuria
Juuresmuusi:
2
rosamunda perunaa
2
porkkanaa
1
palsternakka
1 dl
hienonnettua persiljaa
suolaa
valkopippuria
tilkka keitinlientä

Valmistusohjeet

  1. Juustoinen lihamureke:
    Sekoita keskenään kermaviili ja sipulikeittoainekset, anna turvota hetki. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna ja mausteet. Yhdistä seokset, lisää suola ja maustepippuri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina työlaudalle levyksi ja ripottele aurajuusto pinnalle. Kääri rullalle ja nosta rulla öljyttyyn ja korppujauhotettuun murekevuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Juuresmuusi:
    Keitä juurekset reiluina paloina kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi talteen ja survo juurekset muusiksi perunasurvimella. Lisää tarvittaessa keitinlientä. Mausta valkopippurilla ja persiljasilpulla. Sekoita ja tarjoile lihamurekkeen kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää