Tapaksia Henrik Poulsenin tapaan

Ainekset

Mangosalaatti:
1
tuore mango
1/2
punasipuli
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
vadelmaviinietikkaa
Maustetut kikherneet:
100 g
kikherneitä (kahviherneitä)
vettä liotukseen ja keittämiseen
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
4 rkl
oliiviöljyä
ruohosipulia
Maustettu mozzarella:
1 pallo
mozzarella
1 rasia
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Hunajaista ankanrintaa:
1
luutonta ankanrinta
2 tl
hunajaa
2
sitruunan mehu
ituja

Valmistusohjeet

  1. Mangosalaatti:
    Leikkaa mango ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää rypsiöljy ja etikka. Sekoita.

    Maustetut kikherneet:
    Huuhdo ja liota kikherneitä yön yli. Keitä herneitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita oliiviöljyyn mausteet ja lisää mukaan lämpimät kikherneet.

    Maustettu mozzarella:
    Murra tai leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita mozzarella palat, tomaatin puolikkaat, basilika ja öljy keskenään ja rouhi pippuria päälle.

    Hunajaista ankanrintaa:
    Älä poista ankanrinnasta rasvaa. Tee rasvaan viiltoja ettei liha paistuessaan käpristy. Laita ankanrinta kylmälle pannulle. Laita levy päälle ja ruskista väri ankanrinnan pintaan pannulla. Paista vielä sen jälkeen 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 50 astetta. Mausta ruskistunut liha suolalla ja pippurilla ja kääri se folioon vetäytymään. Anna vetäytyä hyvin ennen viipalointia, etteivät lihasnesteet valu ulos viipaloidessa.
    Lämmitä hunaja ja sivele se ankanrinnan pintaan. Sekoita idut ja sitruunamehu. Leikkaa ankanrinnasta ohuita viipaleita ja asettele päälle ituja.

    Reseptit: Henrik Poulsen

Kommentit

    Näytä lisää