Talvinen hirvipata ja vadelma-mustikkapiirakka

Ainekset

Talvinen hirvipata:
600 g
hirvenpaistia
3
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
300
porkkanaa
1
palsternakka
2 rkl
öljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
kuivattuja sieniä esim. suppilovahveroita
tuoreita rosmariinin oksia
1 l
lihalientä
2 dl
punaviiniä
suolaa
mustapippurirouhetta
Vadelma-mustikkapiirakka:
1 pkt
pakastemurotaikinaa
3-4 dl
pakastevadelmia ja -mustikoita
1 prk
kermaviiliä
1
kananmuna
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Talvinen hirvipata:
    Kuumenna uuni 170 asteeseen. Paloittele liha ja juurekset reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipulin kynnet ja lohko sipulit. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihat ja lisää lohkotut kasvikset. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paahda hetki. Murskaa sienet ja lisää ne pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini, lisää tuoreet rosmariinin oksat ja mausteet. Laita pata uuniin ja hauduta n. 1-1,5 tuntia. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

    Vadelma-mustikkapiirakka:
    Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle marjat. Sekoita keskenään kermaviili, muna ja sokerit. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää