Silakkapihvit ja uunikermasilakat

Ainekset

Silakkapihvit:
500 g
silakkafileitä
3
sipulia
nippu tilliä
5-6 rkl
tomaattisosetta
1 dl
korppujauhoa
1 dl
vehnäjauhoa
mustapippuria
suolaa
voita paistamiseen
Tillivoisula:
150 g
voita
nippu tilliä
Uunikermasilakat:
500 g
silakkafileitä
2
sipulia
1 rkl
voita
2 dl
kermaa
1 prk
smetanaa
2 rkl
sinappia
0,5 dl
silputtua tilliä
1 prk
anjovisfileitä
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Silakkapihvit:
    Silppua sipulit ja paista pannulla kauniin keltaisiksi. Lisää silputtu tilli. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle tomaattisosetta ja sipuliseosta. Nosta täytteen päälle toinen filee. Kääntele pihvit varovasti korppu- ja vehnäjauhoseoksessa ja paista ne kypsiksi pannulla voissa. Voit kypsentää silakkapihvit myös uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia, älä silloin jauhota pihvejä. Tarjoa ohuiden etikkapunajuuriviipaleiden ja perunamuusin kanssa.

    Tillivoisula:
    Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Tarjoile silakkapihvien kera.

    Uunikermasilakat:
    Silppua sipulit ja kuullota silppu paistinpannussa voissa kullankeltaisiksi. Levitä ne voideltuun uunivuokaan. Levitä silakkafileet työlaudalle vatsa ylöspäin. Mausta pippurilla. Laita jokisen fileen keskelle puolikas anjovisfilee. Taita silakkafileet kalanmuotoon ja nosta sipuleiden päälle uunikasariin vieriviereen. Sekoita kerma, smetana, sinappi, ja tilli keskenään. Kaada seos silakoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Tarjoile perunamuusin kanssa.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää