Gulassikeitto ja chilismetanaa

Ainekset

Gulassikeitto:
400 g
porsaanlihasuikaleita
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
voita tai öljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
vehnäjauhoja
1 l
lihalientä
1 prk
säilöttyjä tomaatteja
4
perunaa
2
paprikaa
tilkka punaviinietikkaa
2 tl
paprikajauhetta
1
laakerinlehti
suolaa, mustapippuria
Chilismetana:
2 dl
smetanaa
2 rkl
chilikastiketta
1 tl
paprikajauhetta

Valmistusohjeet

  1. Gulassikeitto:
    Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja laakerinlehti. Anna poreilla noin 20 minuuttia. Lisää sitten kuutioidut perunat ja punaviinietikka. Hauduta vielä n. 20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

    Chilismetana:
    Vispaa smetanaa hetki, jotta se vaahtoutuu kevyesti, lisää mausteet ja sekoita. Lusikoi chilismetanaa keiton päälle ja tarjoile.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää