Vaniljainen lipstikkakeitto ja pororullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vaniljainen lipstikkakeitto ja pororullat

17.2.2006 11:07

Ainekset

  • Vaniljainen lipstikkakeitto:

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    salottisipuli

  • 7 dl

    vettä

  • 1

    kasvis- tai kanaliemikuutio

  • 5

    perunaa

  • 150 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 rkl

    tuoretta lipstikkaa hienonnettuna

  • mustapippuria

  • suolaa maun mukaan

  • Pororullat:

  • 2

    ohutta rieskaa

  • täyte:

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 1/2 tl

    piparjuuritahnaa

  • 3 rkl

    tuoretta ruohosipulia

  • 50 g

    poron kylmäsavupaistia

Valmistusohjeet

  1. Vaniljainen lipstikkakeitto: Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja pilkotut perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja muut mausteet. Kuumenna keitto ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi listikka. Koristele keitto vaahdotetulla maidolla ja lipstikalla. Pororullat: Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, piparjuuri, ruohosipuli ja suikaloitu poronpaisti. Jää täyte kahdelle suorakaiteenmuotoiselle isolle rieskalle. Levitä täyte tasaisesti ja rullaa rieskat. Leikkaa rieskarullista suupaloja ja koristele ne silputulla ruohosipulilla. Reseptit: Jaana Mattila

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit