Ainekset
Vaniljainen lipstikkakeitto:
1 rkl
oliiviöljyä
1
salottisipuli
7 dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
5
perunaa
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
mustapippuria
suolaa maun mukaan
Pororullat:
2
ohutta rieskaa
täyte:
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 tl
piparjuuritahnaa
3 rkl
tuoretta ruohosipulia
50 g
poron kylmäsavupaistia
Valmistusohjeet
Vaniljainen lipstikkakeitto: Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja pilkotut perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja muut mausteet. Kuumenna keitto ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi listikka. Koristele keitto vaahdotetulla maidolla ja lipstikalla. Pororullat: Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, piparjuuri, ruohosipuli ja suikaloitu poronpaisti. Jää täyte kahdelle suorakaiteenmuotoiselle isolle rieskalle. Levitä täyte tasaisesti ja rullaa rieskat. Leikkaa rieskarullista suupaloja ja koristele ne silputulla ruohosipulilla. Reseptit: Jaana Mattila