Tomaatti-tonnikalapizza

Ainekset

pizzapohja:
1,5 dl
vettä
20 g
hiivaa
0,5 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
4 dl
vehnäjauhoja
tonnikala-tomaattikastike:
1 prk
tomaattimurskaa (n.400g)
1 tkl
tonnikalaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
0,5 dl
tomaattipyreetä
tilkka öliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria
1 prk
anjovisfileitä
10-20
kivetöntä oliivia
150 g
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola sekä öljy ja jauhoja vähitellen. Vaivaa taikina koneella tai käsin kiinteäksi ja sileäksi. Anna kohota liinan alla noin kaksin kertaiseksi. Kaulitse ohueksi pellille ja anna levätä vielä hetki.
    Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä tomaattipyreen kera. Lisää tomaattimurska ja tonnikala. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika, suolaa ja mustapippuria.
    Levitä kastike pizzapohjalle. Nostele vielä anjovisfileet ja oliivit pizzan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Resepti: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää