Tomaatti-tonnikalapizza - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaatti-tonnikalapizza

17.2.2006 11:17

Ainekset

  • pizzapohja:

  • 1,5 dl

    vettä

  • 20 g

    hiivaa

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • tonnikala-tomaattikastike:

  • 1 prk

    tomaattimurskaa (n.400g)

  • 1 tkl

    tonnikalaa

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl

    tomaattipyreetä

  • tilkka öliiviöljyä

  • tuoretta basilikaa

  • suolaa maun mukaan

  • mustapippuria

  • 1 prk

    anjovisfileitä

  • 10-20

    kivetöntä oliivia

  • 150 g

    juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola sekä öljy ja jauhoja vähitellen. Vaivaa taikina koneella tai käsin kiinteäksi ja sileäksi. Anna kohota liinan alla noin kaksin kertaiseksi. Kaulitse ohueksi pellille ja anna levätä vielä hetki. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä tomaattipyreen kera. Lisää tomaattimurska ja tonnikala. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika, suolaa ja mustapippuria. Levitä kastike pizzapohjalle. Nostele vielä anjovisfileet ja oliivit pizzan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit