Poro-ossobucco

Ainekset

12
poron potkakiekkoa
1
porkkana
1
sipuli
pala juuriselleriä
4 rkl
tomaattipyreetä
4-5
valkosipulin kynttä
1 tl
kuivattua rosmariinia
hieman kuivattuja sieniä
7 dl
vettä
5 dl
punaviiniä
suolaa maun mukaan
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa potkakiekkoa ympäröivään kalvoon pienet viillot terävällä veitsellä. Pyöräytä poron potkakiekot suolalla maustetuissa jauhoissa ja ruskista padassa. Lisää pilkotut juurekset, murskatut valkosipulin kynnet sekä tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää mausteet, vesi ja viini ja anna hautua n. 1,5 tuntia. Osso-bucco on kypsää kun liha irtoaa ydinluun vierestä.

    Tarjoa esim. perunamuusin, riisin tai pastan sekä juuresten kera.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää