Ruokaisat uuniperunat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ruokaisat uuniperunat

24.2.2006 9:52

Ainekset

  • Kinkku-juustouuniperunat:

  • 8

    kypsää uuniperunaa

  • 200 g

    kinkkua

  • 1

    sipuli

  • 1-2

    kananmunaa

  • 1 dl

    juustoraastetta

  • hienonnettua persiljaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • ripaus cayennenpippuria

  • Savukalatäyte:

  • 8

    kypsää uuniperunaa

  • 200 g

    kylmä- tai lämminsavulohta

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 2 rkl

    majoneesia

  • 1

    punasipuli

  • tilliä

  • valkopippuria

  • lime- tai sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kinkku-juustouuniperunat: Kuullota hienonnettu sipuli pannulla ja sekoita joukkoon hienonnettu kinkku, persilja sekä mausteet. Pyöräytä hyvin sekaisin ja nosta pannu liedeltä. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen juustoraaste ja kananmuna. Leikkaa perunoista lakki pois ja koverra sisusta hieman. Koverretun perunan voit sekoittaa täytteeseen. Täytä perunat kinkku-juustoseoksella ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Savukalauuniperunat: Hienonna lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kermaviiliin, majoneesi, hienonnettu sipuli ja tilli sekä pippuri ja sitrusmehu. Lisää joukkoon myös lohipalat. Tarjoa kuumien pottujen täytteenä. Kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti, riippuen perunoiden koosta. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit