Lohiseljanka ja pikaiset laskiaispullat

Ainekset

Lohiseljanka:
500 g
lohta
2
porkkanaa
1
palsternakka
pala purjosipulia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tomaattipyreetä
1 l
kalalientä
1
suolakurkku
2 tl
kapriksia
nippu tuoretta persiljaa
2 kpl
laakerinlehtiä
valkopippuria
suolaa maun mukaan
tilkka ruokaöljyä
Pikaiset laskiaispullat:
1
pullapitko
2 dl
kuohukermaa
1 tl
sokeria
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
2 dl
vadelmahilloa

Valmistusohjeet

  1. Lohiseljanka:
    Leikkaa porkkanat ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Hienonna purjo ja valkosipulin kynsi. Kuullota vihannekset kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyree ja kalaliemi.
    lisää joukkoon myös laakerinlehti ja 2 rkl kapristen lientä. Anna poreilla hetki. Lisää lopuksi kuutioitu suolakurkku ja kaprikset sekä paloiteltu lohi. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.

    Pikaiset laskiaispullat:
    Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri, jauhettu inkivääri ja kaneli.
    Leikkaa pullapitkosta 8 siivua. Sivele neljälle siivulle vadelmahilloa, ja vadelmahillon päälle maustekerma. Nosta pullasiivut kanneksi. Tarjoile kuuman kaakaon kera!

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää