Grillatut herkkusienet, sienisalaatti ja napostelu-herkkusienet

Grillatut herkkusienet ja sienisalaatti ovat maistuvia lisäkkeitä.

Ainekset

Grillatut herkkusienet:
tuoreita herkkusieniä
Koskenlaskija-sulatejuustoa
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Sienisalaatti:
1
sipuli
200 g
tuoreita herkkusieniä
1 dl
kermaviiliä
0,5-1 dl
majoneesia
suolaa
mustapippuria
tilliä
tilkka sitruunamehua
Napostelu-Champit:
tuoreita herkkusieniä
piparjuurijuustoa
kapriksia
punaista paprikaa
tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Grillatut herkkusienet:
    Puhdista sienet ja poista kannat. Laita sienen sisälle nokare sulatejuustoa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele pinnalle persiljaa. Nosta sienet uunipellille ja gratinoi grillivastusten alla 5-10 minuuttia.

  2. Sienisalaatti:
    Hienonna sipuli, herkkusienet ja tilli ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kermaviili ja majoneesi sekä mausteet. Anna tekeytyä hetki ja tarjoile esim. hyvän ruisleivän kanssa.

  3. Napostelu-champit:
    Leikkaa herkkusienet n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä veitsellä leikkuupinnalle reilu kerros piparjuurituorejuustoa. Laita viipaleet tarjoiluvadille ja laita jokaiselle viipaleelle 2-3 kpl kaprismarjoja, ohut viipale punaista paprikaa ja tillin oksa. Tarjoa illanistujaisissa naposteluna tai aterian alkupaloina.

    Reseptit: Annika Hongell

Kommentit

    Näytä lisää