Juustofondue ja maustettuja viikunoita nougatjäätelön kanssa

Ainekset

Juustofondue:
300 g
Gruyere-juustoa
200 g
Mustaleima-emmentalia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 dl
kuivaa valkoviiniä
0,5 dl
kirsikkaviinaa
2 rkl
maissijauhoja
0,5 tl
jauhettua valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1
iso maalaisleipä
Maustetut viikunat ja nougatjäätelöä
10-12 kpl
tuoreita viikunoita
1 rkl
tomusokeria
1 rkl
sokeria
Siirappi:
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
1
sitruunan raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Juustofondue:
    Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhkäise fonduepadan sisäpinta valkosipulilla.
    Kaada valkoviini pataa ja kiehauta se. Lisää joukkoon raastetut juustot vähitellen koko ajan sekoittaen. Säädä liesi miedolle lämmölle. Liota maissijauho pieneen vesitilkkaan ja lisää sulaneeseen juustomassaan. Mausta fondue halutessasi kirsikkaviinalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Anna fonduen kevyesti pulpahtaa ja tarkista maku. Nosta kattila lämmitysliekille. Tarjoa fonduen kanssa maalaisleipäkuutioita ja halutessasi esim. cocktailkurkkuja ja hillosipuleita.

    Maustetut viikunat ja nougatjäätelöä:
    Halkaise viikunat pysty suunnassa ja asettele uunipellille hedelmäliha ylöspäin. Ripottele sokerit päälle ja paahda 150 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan kunnes sokeri on karamelisoitunut päälle. Nosta pöydälle jäähtymään.

    Kaada sokeri kattilaan ja anna hiljalleen sulaa. Lisää vesi ja keitä n. 15 minuuttia ajan hiljaisella lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä ja valele viikunat siirapilla. Tarjoa nougatjäätelön kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää