Lohta, peruna-palsternakkasosetta ja merlot-siirappia

Ainekset

Lohi:
4
reilua lohi fileepalaa
suolaa
mustapippuria
Peruna-palsternakkasose:
500 g
perunaa
300 g
palsternakkaa
1,5 dl
maitoa
75 g
voita
suolaa
mustapippuria
Merlot-siirappi:
2 dl
merlot-viiniä
2 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lohi:
    Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita. Paista lohipalaa ensin nahkapuoli alaspäin niin, että nahasta tulee rapea. Käännä palat ja ota väri myös lihapuolelle. Nosta lohipalat uunipellille ja kypsennä kalaa vielä 160 asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia.

    Peruna-palsternakkasose:
    Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Keitä ne kattilassa kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta vatkaimella tai käsin. Lisää kuumennettu maito ja paloiteltu voi. Lisää suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä kunnes lohi on kypsynyt.

    Merlot-siirappi:
    Laita kattilaan merlot-viini ja sokeri. Keitä kunnes kastike sakenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Pidä lämpimänä, kunnes lohi on kypsynyt.

Kommentit

    Näytä lisää