Kana-kookospata ja kookos-inkiväärikeksit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kana-kookospata ja kookos-inkiväärikeksit

19.3.2006 19:23

Ainekset

  • Kana-kookospata:

  • 600-800 g

    broilerin koipinuijia tai siipiä

  • 4 dl

    pitkäjyväistä riisiä

  • 6 dl

    kanalientä

  • 1 prk

    kookosmaitoa

  • 1

    purjo

  • 1

    punainen paprika

  • 1 tkl

    ananaspaloja

  • 2 tl

    currya

  • 0,5-1 tl

    chilijauhetta

  • 1 tl

    fenkolia

  • 1 tl

    kardemummaa

  • suolaa

  • pippuria

  • Kookos-inkiväärikeksit:

  • 125 g

    voita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    kookoshiutaleita

  • 4 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 0,5 dl

    maitoa

Valmistusohjeet

  1. Kana-kookospata: Paloittele purjo sekä paprika ja kuullota ne padassa. Lisää riisi sekä mausteet ja anna myös mausteiden hetken kuullottua. Kaada kanaliemi ja kookosmaito pataan ja anna kiehahtaa. Paista broilerin palat pannulla, että pinta tulee rapeaksi ja kauniin kullan ruskeaksi, nostele ne pataan riisin ja kasvisten mukaan. Lisää myös ananaspalat Nosta kansi päälle ja hauduta mehukkaan kypsäksi 180 asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan. Kookos-inkiväärikeksit: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula ja maito. Sekoita taikina hyvin sekaisin ja lusikoi uunipellille pieniä palleroita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit