Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

Ainekset

Spaghetti alla carbonara:
300 g
spaghettia
100 g
pekonia
tilkka oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1 dl
kermaa
2
keltuaista
4 rkl
parmesanjuustoraastetta
Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea:
10
kuivattua aprikoosia
2
appelsiinia
1 dl
sokeria
2 dl
vettä
tilkka rommia tai konjakkia
Kaneli-mascarpone:
2 dl
mascarpone-tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
0,5 dl
sokeria
2 tl
jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

  1. Spagetti alla carbonara:
    Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Lämmitä kasarissa öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu pekoni. Paista miedolla lämmöllä kunnes pekoni on rapeaa. Sekoita keltuaiset, kerma ja parmesaaniraaste keskenään. Sekoita keitetty ja valutettu spagetti pekoni-valkosipuliseokseen. Kaada päälle keltuais-parmesaanikerma ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarjoile välittömästi.

    Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea:
    Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Leikkaa aprikoosit puoliksi. Raasta appelsiinista kuori. Kuori appelsiinit veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Lisää lämpimään sokeriliemeen appelsiinin kuori ja hedelmät. Anna jäähtyä rauhassa. Jos haluat voit maustaa hedelmät tilkalla rommia tai konjakkia.

    Kanelimascarpone:
    Vatkaa sokeri ja kaneli mascarponen joukkoon kunnes se on kevyesti vaahtoutunut. Vatkaa kermavaahto erikseen ja yhdistä mascarponen kanssa. Nostele seosta lastalla tai nuolijalla kunnes vaahdot ovat hyvin sekaisin. Tarjoa appelsiini-aprikoosisalaatin kera.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää