Vihreä sosekeitto ja lämpimät salamileivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihreä sosekeitto ja lämpimät salamileivät

Vihreä sosekeitto ja lämpimät salamileivät ovat helppoa arkiruokaa.

24.3.2006 16:13

Ainekset

  • <b>Vihreä sosekeitto:</b>

  • 1 pss

    pakasteherneitä

  • 1

    peruna

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 300 g

    parsakaalia

  • 1 tl

    currya

  • 1 tl

    kuivattua meiramia tai 1 rkl tuoretta

  • 1-1,5 l

    kasvislientä

  • suolaa tarvittaessa

  • pippuria maun mukaan

  • 100 g

    sulatejuustoa

  • tilkka öljyä

  • <b>Lämpimät salamileivät:</b>

  • leipäviipaleita

  • 1 prk

    creme fraichea

  • 2-3 dl

    juustoraastetta

  • 100 g

    hienonnettua salamia

  • 1

    kananmuna

  • ripaus cayennenpippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Vihreä sosekeitto:</b> Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä curryn ja meiramin kera. Kuutioi kuorittu peruna ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan sen verran kasvislientä, että perunat peittyvät ja keitä niitä hetki. Lisää kattilaan pilkottu parsakaali ja herneet. Lisää myös kasvislientä, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sulatejuusto. Sekoittele lämpimällä liedellä kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

  2. <b>Lämpimät salamileivät:</b> Sekoita ranskankermaan kananmuna, juustoraaste, salamisuikaleet ja cayennenpippuri. Levitä seos leiville ja gratinoi leipiä 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Resepti: Teresa Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit