Spaghettivuoka ja Aleksanterin leivokset

Ainekset

Spaghettivuoka:
350 g
spaghettia
200 g
pakastepinaattia
0,5-1 l
suppilovahveroita
250 g
maustamatonta tofua
2
sipulia
öljyä
suolaa
pippuria
Aleksanterin leivokset:
300 g
margariinia
1,5 dl
sokeria
7,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
täyte:
vadelmahilloa
kuorrutus:
tomusokeria
mansikka- / puolukkamehua
2 rkl
sulaa margariiniaa

Valmistusohjeet

  1. Spagettivuoka:
    Keitä spagetti. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa ja 1 rkl öljyä. Hienonna sipuli ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää murskattu tofu sekä tilkka öljyä ja paista hyvin sekoittaen 3-4 minuuttia. Lisää suppilovahverot ja paista vielä n. 3 minuuttia. Lisää pinaatti sekä reilusti pippuria ja suolaa maun mukan. Öljyä uunivuoka kevyesti ja sekoita spagetti ja paistos keskenään vuoassa. Paista vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Pinnalla oleva spagetti saa hiukan kuivahtaa. Tarjoile hyvän salaatin kera.

    Aleksanterin leivokset:
    Vaahdota sokeri ja pehmeä margariinin. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperin päälle (yksi uunipellillinen). Paista 200°C:ssa vain sen verran, että
    taikinalevy saa hiukan väriä. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja laita
    vadelmahilloa väliin. Nosta toinen puolikas hillon päälle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka punaista mehua kerrallaan kunnes seos on pehmeää. Mausta kuorrute voilla ja levitä levyn pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy pieniksi leivoksiksi.

    Reseptit: Kati Pulli / Animalia

Kommentit

    Näytä lisää