Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

28.3.2006 16:25

Ainekset

  • Kuha:

  • 700 g

    nahallista kuhafileetä

  • 1 tl

    suolaa

  • valkopippuria

  • 1 dl

    kirkastettua voita

  • Yrttiperunasalaatti:

  • 10

    kiinteämaltoista perunaa

  • 1

    varsi juuriselleriä

  • 1

    punasipuli

  • 1

    punainen paprika

  • 2

    vihreää omenaa

  • nippu tuoretta tilliä

  • nippu tuoretta basilikaa

  • oliiviöljyä

  • 1

    sitruunan kuori ja mehu

  • suolaa

  • valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit